Кошик
615 відгуків
promo_banner
+380 (99) 634-92-44
+380 (63) 999-02-39
Тільки краще спортивне харчування!
Кошик

Жирні кислоти

Вченими, жирні кислоти вперше були знайдені в природному жирі, звідси і отримали свою назву. Вони поділяються на два види: насичені і ненасичені, в залежності від хімічного складу тієї чи іншої жирної кислоти.

Досить активно бере участь у біологічних процесах з'єднання поліненасичених жирних кислот, інакше його ще називають вітаміном F. Існує два комплексу поліненасичених жирних кислот, такі як омега-3 і омега-6. Людський організм може перетворювати представників одного виду в протилежний. Однак організм не здатний створювати обидва види з більш простих речовин.

Щодо користі поліненасичених жирних кислот, можна сказати, що вони мають досить великий вплив на роботу серця і серцево-судинної системи в цілому. Вони здатні запобігти таке захворювання як атеросклероз, поліпшити кровообіг. Жирні кислоти здійснюють кардиопротекторные і антиаритимчные дії. Крім цього, завдяки вітаміну F знижуються процеси запалення в організмі, і відбувається поліпшення живлення тканин організму.

Високий вміст поліненасичених жирних кислот спостерігається в насінні льону та соняшнику, арахісі, соєвих бобах, у волоському горісі, мигдалі. Вони також знаходяться в рибі жирних і полужирных сортів, такі як лосось, оселедець, макрель, сардини і форель.

Досить активну участь насичені жирні кислоти беруть в обмінних процесах організму, в тому числі і в ліпідному обміні. Насичені жирні кислоти у великому обсязі, приблизно до 55% від загальної маси, що містяться в твердих тваринних жирах, що вживаються нами в надмірній кількості.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner